Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2015. Június 25. 09:40, csütörtök | Helyi

Éjszaka is aszfaltoztak

Éjszaka is aszfaltoztak

Az éjszaka folyamán befejeződtek az aszfaltozási munkálatok a Ságvári Endre út Béke és Népház utca közötti szakaszán.

Óváros központja látványos változásokon ment keresztül az elmúlt időszakban. A „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű projekt részeként kezdődött az a nagyszabású beruházás is, amelynek köszönthetően a Ságvári Endre út és a Népház utca felső szakasza is megújul. Az útburkolat cseréje mellett zárt csapadékvíz-elvezetési rendszert építettek ki a szakemberek, és rendbe hozták a járdákat és szegélyeket, de gőzerővel zajlik az öblös buszmegálló kiépítése is az árkád előtt, így a járművek nem akadályozzák a forgalmat a jövőben.

Az egysávosra való szűkítéssel jóval biztonságosabbá is válik a leendő Szent Borbála út, hiszen a gyalogos átkelők hosszának lerövidítésével, illetve középen az elválasztó sziget létrehozásával kiküszöbölhetőek azok a balesetforrások, amelyek eddig jellemezték ezt az útszakaszt. Hiszen éppen azok – a gyermekek és idősebbek - tudnak majd így könnyebben és gyorsabban átkelni az úttesten, akiket a leginkább óvni kell a közlekedés veszélyeitől.

Zajlik az útmenti parkosítás is, amelynek köszönhetően nem csak a volt községháza épülete nyeri vissza egykori patinás külsejét, de környezete is új, vonzó arculatot kap, s amely így remek közösségformáló helyszíne lehet a jövőben a városrésznek. Ide költözik majd a Gazdaságfejlesztő Szervezet, közösségi tereket és kiállítótermet alakítanak ki benne.

Az Óváros régi fényének visszaállítását célzó, a városrészt élhetőbbé és szemet gyönyörködtetővé tevő 1,3 milliárd forintos „Hagyomány és megújulás Óvárosban” projekt részeként újult meg már tavaly ősszel a Móra Ferenc Óvoda, amely energetikai korszerűsítésen esett át, új külső szigetelést és nyílászárókat kapott, de megújultak a vizesblokkok is.

Az óvoda a város egyik legszebb helyszínén fekszik, a Május 1. parkban az őshonos tölgyfák ölelésében, amelynek átadására már szintén nem kell sokat várni. A tatabányaiak a nyár közepén az Óvárosi Nyári Esték rendezvénysorozat keretében vehetik majd birtokba a felújított parkot, ahol új, tematikus játszótér, szökőkút, 130 új pad és ivókút is várja a helyieket és a városunkba látogatókat. Megújul a közvilágítás is és térfigyelő kamerákat helyeznek ki. A könnyebb megközelítés érdekében pedig felújították és kétirányúsították a Molnár utcát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 08. 08:06, hétfő | Életmód

Retro hétvégét tartott a MÁV

Visszarepített az időben a vasúttársaság.