Hírek
2019. Február 09. 05:00, szombat |
				Életmód				
Forrás: mti - illusztráció: pixabay
				
				Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
				Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek
	- mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken. A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelősége van - fűzte hozzá a dietetikus.
	
	Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.
	
	Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.
	
	A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 04. 07:47, kedd | Életmód
Novemberben érkeznek a Taurida meteorrajok
2025. November 04. 07:42, kedd | Életmód
A Somoskői Kirándulóközpont lett az év turistaháza
2025. November 03. 07:18, hétfő | Életmód
Enyedi Ildikó díjat nyert a valladolidi filmfesztiválon
Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát díjat nyert a 70. Valladolid Nemzetközi Filmfesztiválon. Az alkotást a Silver Spike Award-dal (Ezüst Tüske-díjjal) ismerték el.

