Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2015. Július 09. 10:06, csütörtök | Helyi

Ivókút és kútház épül a Csónakázó-tónál

Ivókút és kútház épül a Csónakázó-tónál

Ivókút és egy hozzá tartozó kútház épül a Csónakázó-tónál kialakítandó Millenniumi Közparkban. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. beruházása az önkormányzattal együttműködésben valósul meg.

Az ivókút megjelenítése hagyományos, ám egyedi formájú lesz. Az 1,2 x 1,2 méter méretű, 2,3 méter magas ivókút sóskúti mészkőből készül, vasbetonmag erősítésekkel. Felülete speciális kőszilárdító és víztaszító védelmet kap. A kútban négy oldalról, négy vízköpőből folyik majd az ivóvíz. Egyedi részleteiben míves kidolgozottságú lesz, a vízköpők is egyedi faragványok lesznek.
A kutat védő kútház kilenc, vasbetonmaggal megerősített oszlopon nyugszik majd, átmérője 3,6 méter, ereszmagassága 2,3 méter, míg csúcsmagassága 4,8 méter lesz. Az oszlopokat belülről az egységes szimbolikát alkotó faragványok díszítik. Az egyedi tetőzet cserépfedésű, hagyományos „bányafa” ácsolatú lesz – mindez egyedi üvegezésű csúcsban végződik majd. Az oszlopok között faragott padok biztosítják a megpihenést az arra járók számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:10, péntek | Helyi

PARFÜMÖKET LOPTAK

A tatabányai rendőrök a lakosság segítségét kérik a bűncselekmény feltételezett elkövetőinek azonosításában.