Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2015. Január 22. 09:31, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Magyar nyelvből jeleskedtek

Magyar nyelvből jeleskedtek

Turainé John Katalin alpolgármester adta át az idei Kölcsey magyar nyelv és irodalom feladatmegoldó verseny díjait a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola névadója szellemiségét követve nagy hangsúlyt fektet a magyar nyelv művelésére, ápolására, ami pedagógiai programjukban is szerepel. A nyelvújítónkról elnevezett levelezőverseny évről évre egyre népszerűbb, alsó és felső tagozatos diákok számára is megrendezik, akik a megye egész területéről jelentkeznek a megmérettetésre.

A verseny idén a hagyományoktól eltérően zajlott, nem volt szükség előzetes felkészülésre és feladatbeküldésre sem. Egy fordulóban dőlt el a helyezések sorsa, az alsósoknak január 8-án, felső tagozatosoknak pedig 9-én kellett bizonyítaniuk. A 16. feladatmegoldó verseny helyezései nagyon szorosan alakultak, hiszen évfolyamonként 30-33 diák mérte össze tudását magyar nyelvből.

A díjátadón az iskola rövid műsorát követően derültek ki a dobogós helyezések, a tanulók és felkészítő tanáraik együtt vették át az ajándékokat.

Turainé John Katalin a jelenlévőkhöz szólva elmondta, az anyanyelv, akár az anyai szeretet körülvesz minket, bennünk él, és elkísér, bárhová is sodorjon az élet. Az alpolgármester hangsúlyozta azt is, hogy a résztvevők helyezésüktől függetlenül büszkék lehetnek eredményükre, mert ezzel társaiknak mutatnak példát. Fontos, hogy ebben az internet és sms-ek uralta világban megőrizzük nyelvünk értékeit, tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 02. 11:39, kedd | Sport

Hamarosan ismét versenyezhet

A nyár első hetei folyamatos feladatokat tartogatnak Gender Tamás Junior számára, aki a döntőben a Top15-ben végzett legutóbbi WSK versenyhétvégéjén, az olaszországi La Concán.