Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2015. Szeptember 04. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Megújul a Vérellátó

Megújul a Vérellátó

A ,,regionális és – területi vérellátók fejlesztése” elnevezésű projekt keretén belül a tatabányai Vérellátó központ is megújul.

Az országos pályázat során megmaradt összegből 190 millió forint fordítható a tatabányai intézményre.

A munkálatok már júliusban elkezdődtek, és azóta is folynak.
A nyáron befejezték a Vérellátó környéki Semmelweis utca felújítását és átalakítását. A véradó épülete illeszkedni fog a városrész már elkészült és tervezett képéhez, hangulatához. Az épület külsejével együtt a belső terek is megújulnak. Az Országos Vérellátó Szolgálat új arculatának megfelelően egy modern, mégis donorbarát környezet kialakítása a cél.
A fejlesztés során az intézménynek lehetősége nyílik orvosi és informatikai eszközök beszerzésére, valamint olyan vérvételi kiszálló járművek vásárlására, ami megkönnyíti a mobilvéradások szervezését és lebonyolítását. A felújítás előre láthatóan 2015. október 31. tart. Addig a Tatabányai Területi Vérellátó ideiglenes helyszínen, a Győri út 29. szám alatt várja a véradókat a megszokott nyitvatartási időben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.