Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2015. Június 24. 11:04, szerda | Helyi
Forrás: tatabanya

Nyári szociális gyermekétkeztetés

Nyári szociális gyermekétkeztetés

A nyári szociális gyermekétkeztetésről tartott sajtótájékoztatót Bereznai Csaba alpolgármester a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola ebédlőjében.

Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy az idei évben az önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 712 gyermek étkeztetésére 13.471.040 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke lényegesen magasabb, mint tavaly, hiszen 2014-ben 531 gyermek ellátását tudták 10.280160 Ft-ból biztosítani.

A város a leghátrányosabb területekre összpontosította az étkeztetést, így Mésztelep és VI-os telep valamint Kertváros rászoruló gyermekei részesülnek ebben a támogatási formában. Az étkeztetést az önkormányzat az étkeztetővel kötött szerződés alapján biztosítja 43 napon keresztül, amely a Füzes utcai Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola ebédlőjében valósul meg. Az ételt zárható dobozban , adagonként osztják majd ki; napi szinten megfelelő főételt, gyümölcsöt vagy süteményt vehetnek át a jogosultak. Az ételosztás az önkormányzat által elkészített névsor alapján történik. A lebonyolításban a Szociális Iroda és Oktatási Iroda ügyintézői, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai és a TJ Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai nyújtanak segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:10, péntek | Helyi

PARFÜMÖKET LOPTAK

A tatabányai rendőrök a lakosság segítségét kérik a bűncselekmény feltételezett elkövetőinek azonosításában.