Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Szeptember 03. 07:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa

- írta Facebook posztjában szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer ekektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak.

"Ma Dunakeszin láttam vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintettük az autóipar globális átalakulását. Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik" - írta.

A posztban a miniszter megemlítette: Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai - fűzte hozzá bejegyzésének végén Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja