Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2014. Október 02. 08:38, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Új műfüves pálya épül

Új műfüves pálya épül

Megkezdődtek az új műfüves pálya építésének munkálatai a Jubileum parkban.

A korábban aszfalttal borított pályát nyolcszáz négyzetméteren borítják be műfűvel, majd a létesítmény fölé túlnyomásos sátor kerül, hogy a focipályát télen is biztonsággal lehessen üzemeltetni – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.A korszerűsítések megvalósításánál igyekeztünk figyelembe venni a sportkedvelő tatabányaiak és a sportolóink javaslatait – mondta el Schmidt Csaba.

A Jubileum parkban sportolnak a legtöbben városunkban, és itt zajlik a kispályás labdarúgó bajnokság is, ötven csapat részvételével, a jelenleg használt két műfüves pálya így néha kevésnek bizonyul, igény van a bővítésre. A polgármester tájékoztatott: a Jubileum park fejlesztésének harmadik ütemében megvalósuló beruházás közel 55 millió forintba kerül. A pályát télen is használhatják majd a kispályás labdarúgók, a délelőtti órákban pedig tornaórákat tarthatnak itt a környező iskolák a mindennapos testnevelés keretében. Szeptember elején kezdődtek el a 20 méter széles, 40 méter hosszú pálya építésének munkálatai, melyet várhatóan december végén vehetnek birtokukba a sportolók. Az új pályát a Városi Szabadidősport Szövetség üzemelteti majd.A kivitelező Pharos 95 Kft. szakemberei a sátor helyének lealapozása után a pályáról szivárgó csapadékvíz elvezetésére vízelvezető csöveket építenek a pálya alapjába, majd azt többféle szemcsenagyságú zúzott kővel borítják. Erre kerül az 50 milliméter szálhosszúságú műfű borítás, amit kvarchomokkal, majd gumigranulátummal töltenek fel, ezzel biztosítva, hogy a labda teljesen úgy viselkedjen, mint egy valódi füves pályán. A pálya köré palánk kerül, majd télre fűthető túlnyomásos légsátorral fedik be az építményt. A sátrat minden tavasszal elbontják, késő ősszel pedig újra felépítik, így egész évben használhatják a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 11:39, kedd | Sport

Hamarosan ismét versenyezhet

A nyár első hetei folyamatos feladatokat tartogatnak Gender Tamás Junior számára, aki a döntőben a Top15-ben végzett legutóbbi WSK versenyhétvégéjén, az olaszországi La Concán.

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:16, kedd | Sport

Kiszenvedett francia siker Belgium ellen

A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

2024. Július 02. 08:14, kedd | Sport

Büntetőkkel búcsúztatta Szlovéniát Portugália

A portugál labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.