Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2016. Április 21. 09:58, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabánya

Új utca nyílik Alsógallán

Új utca nyílik Alsógallán

A várhatóan augusztusra elkészülő fejlesztés részleteiről Schmidt Csaba polgármester számolt be a helyszínen.

A Táncsics Mihály úttal párhuzamosan új utca nyílik annak érdekében, hogy azoknak a tatabányaiaknak, akik családi házban képzelik el a jövőjüket, ne kelljen másik városban megfelelő telket keresniük, hanem Tatabányán találják meg a boldogulásukat.

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése még 2015 májusában, illetve júniusában tárgyalt a város lakáskoncepciójáról és az utcanyitásokról azzal a céllal, hogy a tatabányai emberek igényeinek megfelelő lakásállomány, azon belül is a városunkban egyelőre hiányzó, nagyobb társasházak, sorházak és családi házak építésére alkalmas telkek kialakítását elősegítsék.

A Panoráma lakóparkban korábban kialakított telkek várhatóan pár éven belül beépülnek, az önkormányzat ezért is döntött úgy, hogy támogatja azokat a közösségi összefogásokat, amelyek új építési telkek kialakítását eredményezik Tatabányán.

Az egyik ilyen helyszín Alsógalla, ahol jelenleg is zajlanak a közműépítési munkálatok az Alsógallai Víziközmű Társulat koordinálásával, amelyek elvégezte után az önkormányzat megkezdi az új, aszfaltos út megépítését, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett.

Az Alsógalla főútjával, a Táncsics Mihály úttal párhuzamosan létrejövő, a Csaba utcából nyíló új utcában körülbelül 50 telket lehet kialakítani, amelyből hat önkormányzati telek lesz, s melyeknek az értékesítéséről a Közgyűlés dönt majd.

Tatabánya egy másik városrészében, Bánhidán is elindult egy kezdeményezés: új utca nyílhat a jövőben a Madách Imre és a Bajcsy-Zsilinszky utca között.

- Az utcanyitások és az új építési telkek kiváló lehetőséget biztosíthatnak azon családok számára, akik szeretnék igénybe venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), amely új lakás vásárlása vagy építése esetén az egy gyermekes családoknak 600 ezer forintos támogatást jelent, míg kettő gyermeknél az összeg 2 millió 600 ezer forint. Három vagy annál több gyermek esetén pedig 10 millió forint a vissza nem térítendő állami támogatás és lehetőség van további 10 millió forint államilag támogatott, kedvezményes hitel felvételére is – hangsúlyozta Schmidt Csaba, majd hozzátette, bízik benne, hogy minél többen tudnak majd élni a lehetőséggel, az önkormányzat pedig igyekszik megteremteni a szükséges feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.