Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2013. Augusztus 14. 16:25, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Kövérsége mentette meg egy férfi életét húsevő baktériumtól

Kövérsége mentette meg egy férfi életét húsevő baktériumtól

Kövérsége mentette meg egy brit férfi életét húsevő baktériumtól: az orvosoknak bőven volt mit kimetszeni a beteg testéből a kórokozó eltávolítása végett.

A 39 éves Russell Kimble 170 kilósan került kórházba, hogy elvégezzenek rajta egy kis rutinműtétet. Egy tályogot kellett eltávolítani heréi közeléből, ám valahogy húsevő baktérium került szervezetébe. A kórokozó - amelynek halálozási rátája kezelés nélkül 73 százalékos - rendkívül agresszívan szaporodott: óránként két és fél centis sebességgel terjedt. Az orvosok húsz operációt hajtottak végre a férfin, hogy kimetsszék testéből a baktériumtörzs fertőzte szöveteket, evégett 9 napig mesterséges kómában tartották. Volt, hogy azt hitték, a férfinak legfeljebb két órája van hátra életéből, végül azonban győzedelmeskedtek. Öt centi vastagságban kellett eltávolítani a szövetrétegeket a férfi combjairól, hátáról, gyomortájékáról és ágyékáról.
Kimble hét hét után került ki a kenti Medway Maritime kórházból 32 kilóval könnyebben - adta hírül szerdán a The Daily Mirror című brit lap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 09:19, péntek | Bulvár

Éjszakánként bejár egy medve a marosvásárhelyi állatkertbe - Videó

A medve nem játék, egy őzet el is ejtett.

2024. Július 05. 08:03, péntek | Bulvár

Melegben és a nagy sportesemények idején isszuk csak igazán a sört

Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás alakulására, idén is az időjárás fogja eldönteni, hogy a tavalyi 10 százalékos visszaesést követően idén korrigálhat-e a sörpiac

2024. Július 04. 08:02, csütörtök | Bulvár

Elstartolt a Balaton Sound

Két nagyszínpaddal, féltucat zenei helyszínnel várja a fesztiválozókat a Balaton Sound szerdától négy napon át Zamárdiban.

2024. Július 04. 07:37, csütörtök | Bulvár

Tragikus kimenetelű baleset történt az Árpád hídon - Videó